Проф. Габровски посочи огромен проблем, свързан с Ковид-19

Заместник-директорът на „Пирогов“ и заместник-председател на БЛС проф. Николай Габровски посочи огромен проблем, свързан с пандемията от Ковид-19 у нас. Това е склонността на хората да се самолекуват и да пият антибиотици с профилактична цел.

„Самолечението е много голям проблем. Пиенето профилактично на антибиотици е изключително неразумно. Лечението през интернет е опасно – най-малкото можете да имате алергия или да не дозирате правилно“, заяви проф. Габровски в ефира на Канал 3.

„Няма как със съвети от интернет да компенсирате годините обучение на лекаря. Лекарят познава конкретния пациент, историята на заболяванията му и състоянието му. В отделенията има контрол“, добави проф. Габровски.

Специалистът е на мнение, че лекарите у нас се справят добре, особено в трудните условия, в които са принудени да работят.

„В началото бяхме отличници по брой на заразени на фона на останалите европейски страни. Сега и при нас нещата тръгнаха надолу. Нарастването на броя на болните е притеснително. Въпреки това лекарите се справяме добре. Сред лекарите има доста заразени. Трябва да е ясно, че излизайки на медиците от строй, ще е пагубно.“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *