Преди да има Гери-Никол и Криско… в България се правеше ТАКАВА МУЗИКА! (ВИДЕО)

Нека си припомним за великата Мария Нейкова…

Добре знаем как изглежда българската популярна музика в момента. Певци като Гери-Никол и Криско развращават децата с просташки текстове, от които те трудно биха могли да научат нещо. Даже напротив, подобни песни дори оказват негативно влияние спрямо тях!

Не винаги обаче в България се е правела просташка музика. Напротив, имало е прекрасни певци и песни, които хората с чувство на носталгия слушат и до днес. И с право!

Цяла България обичаше тази песен… и има защо! ПРИПОМНЕТЕ СИ Я! (ВИДЕО)

Предлагаме ви да си припомните една прекрасна българска песен… на незабравимата и непрежалима Мария Нейкова!

Мария Нейкова е една от най-обичаните и уважавани естрадни певици на България. Тя започва кариерата си през 60-те години на миналия век, но за съжаление умира на едва 56-годишна възраст през 2002 година.

Амплоа на певицата са лиричните балади и успешните ѝ адаптации на фолклора в поп музиката. Като изпълнителка концертира не само в България, но и чужбина: Русия, Унгария, Германия, Полша, Алжир. Има издадени два дългосвирещи албума. Музика за нея са писали Тончо Русев, Зорница Попова, Атанас Косев, Александър Йосифов, Светозар Русинов, Петър Ступел и др. Била е солистка на оркестър „София“.

Мишо Белчев – „Не остарявай, любов“. Една от ВЕЧНИТЕ песни на българската естрада!

Мария Нейкова е авторка на около 100 поп песни. Особено популярна е песента ѝ „Светът е за двама“ (1980 г., изп. Орлин Горанов). Пише също така музика за филми и театрални спектакли.

Припомнете си една от най-хубавите и обичани песни на Мария Нейкова – „Мария“!

https://www.youtube.com/watch?v=YAdGINN3cCU

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *