Почина един от големите композитори на България

Тромб на червата уби композитора Константин Драгнев, когото няколко десетилетия преди Влади Ампов естрадната ни гилдия нарича Графа, съобщава „Телеграф“.

Музикантът е починал на 86-годишна възраст в събота без да има сериозно заболяване,. Случило се изведнъж – получил силна болка в корема, а минути след това е издъхнал. След като дошли лекарите се оказало, че е получил инфаркт на червата, който е резултат от стесняване и запушване на кръвоносните съдове поради атеросклероза.

„Мили приятели, уважаеми колеги! С дълбока скръб ви съобщаваме, че днес, 16 септември 2017 година, след кратко боледуване от този свят си отиде музикантът, композитор и аранжор Константин Драгнев – Графа. Човекът, оставил ярка следа в българската музикална култура, извършил революция в звукозаписната индустрия на България, идеолог и създател на стотици звукозаписи за грамофонни плочи – превърнали се в памет на нацията. Поклон пред паметта му!. Т

ака обяви кончината му мизукалната легенда поетесата Даниела Куюманова, която е и негова роднина. Нейната покойна вече свекърва Милка Драгнева – ненадминат вокален педагог, майка на съпруга ѝ Румен Бояджиев, композитор, аранжор и основател на ФСБ, е сестра на Косьо.

Константин Драгнев е роден на 5 май 1931 г., завършва музикалната академия с тромбон през 1955 г. Свири в „Джаза на младите“ (1949-55 г.), оркестър „Оптимистите“ (1955-61 г.) и оркестър „София) (1961-68 г.). Между 1968 и 1985 г, е главен редактор и заместник-директор на музикалния гигант „Балкантон“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *