Потвърдиха от какво е починал Диего Марадона

Смъртта на футболния гений Диего Марадона потресе целия свят във вчерашния ден. 60-годишният аржентинец почина неочаквано в дома си, а смъртта му хвърли в траур не само родината му, но и всички фенове на футбола.

Но от какво всъщност почина бившият футболист на Бока Хуниорс, Барселона и Наполи?

Аржентинските медии цитират официална информация, според която Дон Диего е издъхнал вследствие на сърдечен удар. Това е станало ясно след направената аутопсия, броени часове след смъртта на футболната легенда.

Днес ковчегът с тялото на Марадона бе поставен в президентския дворец в столицата Буенос Айрес, където аржентинският народ ще получи възможността да се сбогува с футболния идол. Пред сградата се изви истинска опашка от хора, които имаха желание да си кажат „довиждане“ с големия си кумир.

От прокуратурата потвърдиха, че при аутопсията на Марадона не са забелязани никакви следи, водещи към теория за насилствена смърт. Последният човек, който е видял Марадона жив, е неговият племенник. В дома на Диего са били още личният му бодигард, асистент, готвач и медицинска сестра. Съобщава се, че Марадона е станал за закуска, нахранил се и отново си е легнал. При връщане в леглото той споделил на сестрата своите последни думи: „Не се чувствам добре“.

Кончината на Диего Армандо Марадона идва само две седмици след претърпяната от него операция. Дон Диего бе подложен на интервенция по спешност, за да бъде отстранен хематом в мозъка. Марадона бе изписан от клиниката и изпратен за домашно лечение едва няколко дни след операцията.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *