Помните ли загиналата певица Румяна? Ето какво правят децата ѝ днес

Покойната певица Румяна завинаги ще остане една от големите болки на българския поп-фолк. Талантливата изпълнителка умира на върха на славата си, след като преди 23 години става жертва на жестока автомобилна катастрофа край с. Блатец, Сливенско.

Проверката на КАТ установява, че виновен за инцидента е последното гадже в живота ѝ – Любо Весков. Той предприема неправилно изпреварване със своя „Фолксваген Голф“, причинявайки смъртта на Румяна. Любо оцелява по чудо и до днес живее с вината от случилото се. Двамата имат съвместна песен – „Вечна обич“, но Весков вече не я изпълнява, тъй като тя го изпълва с тъга.

Румяна умира едва 33-годишна, а фолкът губи една от най-добрите си певици. И до днес песните ѝ се слушат от феновете на този жанр, тъй като са наистина качествени. При смъртта си Румяна оставя без майка двете си деца – Илиян и Мариана. Те са плод на брака ѝ с Руси Андролов, с когото вече са разведени, когато се случва трагедията на пътя. Днес двете деца вече са големи и са тръгнали по стъпките на майка си, развивайки се в света на музиката.

Румяна деца
Илиян и Мариана – двете деца на Румяна

Илиян е семеен от вече 11 години. Той е музикант и свири на клавир, докато Мариана се е насочила към пеенето, също като своята известна майка.

Младата дама завършва музикалното си образование в гр. Котел, като вече се опитва да пробие на сцената. Една от целите ѝ е да възроди емблематичните песни на Румяна. Знае обаче, че трябва да записва и авторски парчета, за да създаде своя собствена идентичност като певица. Всеки ден Мариана живее с вярата, че майка ѝ я закриля от небесата и ѝ помага да изгради успешна кариера.

Румяна дъщеря
Мариана – дъщерята на покойната Румяна

Майката на самата Румяна така и не успява да прежали трагично загиналата си дъщеря. Поразителен факт е, че тя умира на същата дата като детето си – 30 юли, само седем години след зловещата катастрофа.

След себе си Румяна оставя вечни поп-фолк хитове като „Камбаните звънят“, „Само с теб“, „Чук, чук“, „Без теб“ и други. Покойната певица се ражда през 1965 година в гр. Камено, като образованието си получава в музикалното училище в Котел. Интересното е, че тогава първата ѝ специалност е „кавал“, но втората е „пеене“. Умее да свири и на пиано, като в определен период от живота си е учител по музика в Антоново. Успява да издаде седем албума, а осмият ѝ се появява на пазара посмъртно. Днес в родния ѝ град Камено има нейн паметник.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.