Позата, в която спите, показва що за човек сте

Психолозите твърдят, че позата в съня при двойките много точно издава равнището на отношенията. Много от хората нямат представа, че позата им на сън зависи от характера и личността им.

Специалистите дори смятат, че ако наблюдават спящ човек, лесно могат да разберат какви са проблемите му и от какво са породени.

Някои от тях са убедени, че всеки човек следва свои поведенчески мотиви дори когато спи. Ето защо позата по време на сън изразява нашата личност.

Шестте пози, които най-често се срещат по време на сън, са:

Поза „зародиш”

Повечето хора спят по този начин – на лява или на дясна страна, като краката са прибрани към гърдите, а ръцете са сгънати в лактите.

Ако това е любимата ви поза, вашата външна самоувереност и строгост са само привидни. По-скоро сте лесно раними, винаги се тревожите за нещо, включително и за това кой какво е казал и за кого.

Чувствителни сте към нещастията и проблемите на другите, разбирате чувствата им и винаги влизате в положението им.

На една страна с изправени ръце и крака

Тази поза показва, че умеете да се приспособявате и сте гъвкави и адаптивни. Добре работите в екип и затова сте ценени в работата.

От друга страна, склонни сте да се доверявате заради своята отзивчивост.

На една страна с опънати крака и с разперени ръце

Психолозите смятат, че в такава поза спят хора с природна привлекателност.

Спите ли така, вие имате открит характер, чудесен събеседник и слушател сте.

На моменти проявявате мнителност, когато трябва да действате. Решенията ви са взети трудно, но винаги са старателно обмислени и изпълнявани.

Поза на войник

Това е спане по гръб, като краката са изпънати, а ръцете са прибрани към тялото. Може би е навик от казармата, а ако не е, то означава, че сте организирани и обичате да планирате всичко.

Привърженик сте на реда, внимателно подхождате към всяка дейност и изпълнявате задълженията си с желание. Предпочитате уединение в работата си.

Поза „морска звезда”

Спите ли по гръб с разперени крайници, вие сте от онези хора, които много ценят общуването и приятелството.

Слушате с внимание какво ви говорят околните. Такива сте и в брака – много любвеобвилни и изключително верни, цените човека до себе си и хората изобщо.

Поза „свободно падане”

„Свободно падане” е спане по корем с глава настрани, ръцете са свити в лактите, а някои хора обхващат възглавницата.

Спящите в тази поза винаги се чувстват свободни, но и готови на рискове.

Ако се припознавате, значи обичате да се забавлявате, както и да контролирате нещата, дори да командвате. Не понасяте критиката, но пък с вас никога не е скучно.

Според специалистите най-здравословно е да спим, обърнати наляво, защото така сърдечно-съдовата система работи най-добре, не се натоварват лимфите и се облекчават стомашните киселини.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *