Петър Стоянов разкри дали отново ще се бори за президент

Бившият президент на България Петър Стоянов обяви, че няма да се включи в битката за държавен глава през ноември.

В публичното пространство имаше слухове, че Стоянов ще бъде кандидатурата на коалицията ГЕРБ-СДС за съперник на Румен Радев на изборите.

Днес обаче Стоянов излезе със становище на своя официален уебсайт. В него той заявява, че нито е получавал покана да участва на изборите, нито пък има подобно намерение.

Ето какво написа Петър Стоянов:

„Уважаеми госпожи и господа,

От вчера в медиите и социалните мрежи се изказват мнения за и против евентуалната ми кандидатура за президент – дебат, за който не съм давал никакъв повод.

Искам да е ясно: нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат за президент.

Моята евентуална кандидатура би имала смисъл, само ако обедини всички десномислещи и проевропейски настроени избиратели в България. Но, за съжаление, те са фатално разделени. Този факт обезсмисля всякакви разговори за моето участие в президентските избори.

Винаги съм участвал в честни и открити политически състезания. Моят президентски мандат беше предшестван от над 12-месечна публична кампания, истинска борба за идеите на демокрацията. Така, честно и открито, спечелих гласовете на 2 502 517 български граждани. Това е Моят начин.

Благодаря на хората, с които бяхме заедно през последните 30 години и които до последно настояваха да ме подкрепят с имената и авторитета си в кандидат-президентската кампания.

Пожелавам на бъдещия президент на България да продължи евроатлантическата политика и ангажименти на страната ни, както и усилията за обединено и проспериращо общество.“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *