Окончателно: Държавата затваря от петък

Удължава се епидемичната обстановка у нас с два месеца, считано от 1 декември до 31 януари. На базата на това решение се въвеждат временни противоепидемични мерки, считано от 27 ноември, петък, до 21 декември, съобщава bTV.

Здравният министър Костадин Ангелов уточни, че мерките влизат в сила в петък вечерта – тоест учениците ще бъдат на училище, а моловете ще работят през деня.

Преустановяват се всички учебни занятия във всички образователни институции. В това число влизат всички ученици от 1. до 12. клас.

Преустановяват се всички извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда за всички възрастови групи.

Преустановява се обучението във всички висши училища.

Преустановява се обучението във всички присъствени и групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи.

Преустановяват се посещенията в детски градини и ясли, както в детски центрове и клубове, предоставящи организирани групови услуги за деца.

Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.

Преустановява се провеждането на всички групови културни и развлекателни мероприятия. Изключения се допуска по отношение на театрите при заетост на местата до 30% от общия им капацитет, спазване на физическа дистанция най-малко от метър и половина и задължително носене на предпазни маски.

Не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер с присъствие на повече от 15 души.

Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18-годишна възраст, с изключение на международните спортни състезания, които са започнали към датата на влизане в сила на тази заповед.

Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18-годишна възраст и международните спортни състезания за лица до 18-годишна възраст се провеждат без публика.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *