Огнян Минчев: Олигархията инсталира партията на Слави Трифонов

Журналистът Огнян Минчев отправи твърдение, че олигархията и задкулисието са „инсталирали“ партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ в политическия живот на България.

ИТН се превърна в сензацията на последните избори, изпреварвайки БСП и превръщайки се във втора политическа сила след ГЕРБ. Днес Огнян Минчев гостува в ефира на БНР и заяви следното: „Имаме кризисен формат на разгръщане за пореден път на цикъл на олигархично управление през инсталиране на нова партия и затова се случват всички тези неща, че този парламент не ни харесва, искаме нов и т.н.“

Той добави: „БСП не може да поеме отговорност за управлението на страната, защото това би задълбочило проблемите в партията. Ако обаче поеме тази задача, рискува или да бъде отхвърлена от останалите политически сили, както беше отхвърлена ГЕРБ, или да бъде внезапно натоварена с отговорност, която не може да носи – ако ГЕРБ и ДПС подкрепят кабинета, който социалистите предложат“.

Политологът коментира, че целта на спешните промени в Изборния кодекс – преди задаващите се предсрочни избори – е да се създаде ситуация, в която да бъде постигнато пълното отстраняване на ГЕРБ от възможност да управлява:

„С тази цел са се натоварили новите партии на промяната и смятат, че без да отстранят ГЕРБ, те не могат да управляват. Друг е въпросът дали и без ГЕРБ те ще могат да управляват“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *