Наш лекар предупреди: Ще има вълна от „Делта“! Ваксинирайте се!

Вълната от варианта „Делта“ на коронавируса е неизбежна и такава ще има в България. Единственият начин да се справим с предстоящата криза е ваксинацията.

За това предупреди българският лекар д-р Аспарух Илиев, който понастоящем е ръководител на лаборатория в швейцарския град Берн.

Д-р Илиев заяви следното: „Вълната на Делта вариантът е доста силна, дори и в държави с много висок процент на ваксинирани. Вълната е неизбежна. Честотата у нас е много ниска, но това може да ни успокои за 7-10 дни“.

Той добави: „Катастрофалните числа на ваксинирани у нас се дължат на две неща: първо, че сме го преболедували почти виски и сме имунни, а това не е така; и второ – поведението на властите. Но една задължителна ваксинация би предизвикала голяма новина на недовоство“.

Д-р Аспарух Илиев призова българските граждани: „Моята молба е: Ваксинирайте се! Ваксините предпазват добре от Делта варианта“.

И завърши, че вариантът „Делта“ е по-заразен: “Има данни, че има леко изместване на клиничната картина. Заболяването започва с болки в гърлото, хрема, инфекции на горните пътища”.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *