Начинът, по който кръстосвате пръсти, разкрива много за вас

Много често езикът на тялото говори за нас и нашите чувства и намерения много повече, отколкото думите. Последните изследвания сочат, че близо 80% от информацията, възприемана по време на разговор, идва неезикови средства като жестове и мимики.

Жестовете на ръцете са едни от „най-говорещите”, като например кръстосани пред гърдите, издават нервност и несигурност, а ако са свити и в юмрук, това е знак за враждебност.

Но начинът, по който кръстосваме пръстите на ръцете си, също е показателен за нашата личност.

Един обикновен тест за най-честото положение на пръстите при кръстосването им може да разкрие неподозирани черти от характера и емоционалността на всеки човек.

пръсти

При палец на дясната ръка отгоре

Така кръстосаните пръсти издават, че сте чувствителен и емоционален човек, притежавате съпричастност и състрадание.

Интуицията ви е много силна и вашето шесто чувство често ви помага в трудни моменти. Хората, с които общувате, ви се доверяват лесно, защото излъчвате добронамереност и сигурност.

В състояние сте да вземате обикновено правилни решения, защото винаги обмисляте внимателно нещата, преди да действате.

При свързани успоредни палци

Това положение на палците ви сочи, че сте любител на реда, спокойствието и хармонията. Стараете се да стоите далеч от кавги и разправии. Винаги ще предпочетете да направите някакви компромиси, за да запазите комфорта си.

Понеже обичате хармонията, не искате да рискувате да се забъркате в неприятности, които са причинени от много хора. Ето защо имате малко, но доверени приятели, а собствената ви компания ви е пределно достатъчна.

Животът ви тече бавно и това ви харесва, а гоненето на кариера и успех на всяка цена не е в стила ви. И макар че харесвате да сте сред природата, не контактувате често с нея и като цяло трябва да отделяте повече време за почивка.

При палец на лявата ръка отгоре

Ако така кръстосвате пръстите на ръцете си, вие сте от онези хора, които са активни и не обичат скучния начин на живот.

За вас е характерно, че все се нуждаете от нови цели и задачи, в главата ви постоянно се раждат нови идеи.

Големите групи от хора не ви притесняват, напротив. Обичате да изпъквате в компанията, да сте център на вниманието. Конфронтацията с други гледни точки едва ли не ви привлича, защото имате възможност да кажете директно всичко, което мислите.

Не се интересувате много какво мислят за вас или за резултатите от вашите постъпки и решения. Безгрижието и оптимизмът ви дават лекота, с която решавате проблемите си.

Сигурно всеки е открил част от истината за себе си само по начина на кръстосване на пръстите си. Това е само малка част от примерите за значението на езика на нашето тяло. И ако думите означават много, с жестовете, които ги съпровождат, често казваме още повече.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *