Натиснете пъпа си с пръст. Ако ви заболи, може да е страшно

Знаете ли, че вашият пъп може да ви „каже“ дали има опасност да се разболеете от страшна болест? Проверката се извършва съвсем набързо, като е достатъчно просто да натиснете пъпчето си с пръст. Нека ви разкажем малко повече в следващите редове.

Няма значение с кой пръст ще натиснете пъпа си, просто го направете.

loading...

Ако изпитате болка, то веднага трябва да отидете на лекар и да му споделите. Това предупреждава онкологът Елена Смирнова.

Но защо?

Д-р Смирнова споделя, че това може да е знак, че страдате от рядко, но страшна болест. Ако ви заболи при натискане на пъпа, това би могло да е симптом, че имате образувание от лош характер. Или иначе казано – т.нар. дивертикул на Мекел.

дивертикул на Мекел

Дивертикулът на Мекел е изпъкнал джоб, който се намира в края на тънките черва. Достига от 1 до 12 сантиметра. Той е опасен, защото храната, движеща се по червата, може да се „загнезди“ в него. А след това да започне да гние. Може да се получи вътрешно кървене, чревна непроходимост и дори перфорация. В такъв случай задължително се налага операция.

Съветваме ви да не се отнасяте небрежно, ако усетите подобен симптом. Още сега натиснете пъпа си с пръст, а ако ви заболи – не се колебайте да потърсите лекар. Това може да спаси живота ви.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *