Специалистите съветват мъжете и жените при избора на техните пижами

Избирайки пижама или нощница, всяка жена желае да подчертае своята привлекателност. Но задължително трябва да отчете особеностите на своята фигура. 

Комплекти, състоящи се от потник и шорти, са идеални за дами със строен силует. Жените, предпочитащи да спят по бельо, могат да изберат бюстие. 

Специалистите съветват по-пищните дами да изберат пижама със свободна кройка. Не е лошо и да се вслушат в съветите на стилистите, че дрехите с вертикални линии правят силуета по-строен. А големите рисунки с цветя и орнаменти обратно – визуално прибавят излишни килограми. 

Избирайки стила на пижамата, трябва да се отчита сезона и температурата у дома. Това предполага наличието на летни и зимни модели в гардероба на всяка жена. 

Докторите съветват вътрешната част на панталоните и шортите, която е в контакт с интимните части, да е изработена от памук, както при бельото. В противен случай може да се получи възпаление и раздразнение на кожата.

За представителите на силния пол има огромен избор на пижами за всяко време на годината, като се започне от тениски и шорти и се стигне до домашния костюм. Младите мъже и юношите предпочитат удобни потници, тениски, шорти, клинове и панталони с маншети. По-зрелите мъже, желаещи и у дома да изглеждат елегантно, често избират пижама от панталон и риза. Такъв модел се отличава с комфорт. Широките панталони дават свобода на движението, а горнището с копчета изглежда елегантно.

Мъжките пижами се шият от същите тъкани, както и женските модели: трикотаж, сатен, коприна и велур. Отново изборът се свежда до личните предпочитания. Лидери при материите за мъжки пижами са памука и трикотажа, особено шлифованото трико.

Неотдавна се появиха интересни комплекти: женска и мъжка пижама с еднаква тъкан и разцветки. Чудесен вариант за подарък на младоженци или на любимата половинка по различни лични поводи като годишнина, Свети Валентин, рожден ден.

Специалистите дават съвети и за грижите за пижамите, в зависимост от тяхната материя. Копринените комплекти, например, трябва да се перат с хладка вода.  

Изборът на пижама съвсем не е толкова лесна работа, колкото изглежда на пръв поглед. Надяваме се, че предоставената ви информация няма да остави нерешени въпроси при покупката на пижама.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *