Министър Кацаров: Проф. Кантарджиев е правилно пенсиониран

Проф. Тодор Кантарджиев е правилно пенсиониран. Това мнение отново сподели служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров пред bTV.

Той добави, че се чувства горд от факта, че агитка на партия ГЕРБ го е причакала пред bTV, за да го освирква.

„Да, определено. Опасен съм. След като вече си извоювах правото да имам агитка пред телевизията. Има няколко младежи от младежкото ГЕРБ. Това обаче показва, че съм на прав път“, заяви Кацаров.

Относно освобождаването на проф. Кантарджиев, Кацаров каза: „Става дума за служител на държавната администрация. Когато навършил пенсионна възраст, се пенсионираш. Не са необходими други обяснения. Няма героизъм. Няма нищо извънредно. Неговият заместник не му отстъпва по нищо. Няма никакъв риск за работата на института. Тя е професор и като професор не е по-лош от предишния“.

Служебният здравен министър категорично отрече личен мотив. „Нямам нищо предвид. Това е подход, който съм възприел спрямо цялата администрация. Смятам, че така е правилно. В това няма никаква драма. Говорим за администрацията, за административна длъжност, никой не пречи на лекарите да работят като лекари до преклонна възраст“, поясни той.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.