Мика Зайкова: Бойко да не си мисли, че ще се върне на бял кон

Най-възрастният депутат в парламента Мика Зайкова от „Има такъв народ“ отправи послание към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Зайкова, която е известен икономист, призова Борисов да не си мисли, че ще се върне на бял кон след предстоящите предсрочни избори.

Говорейки пред в-к „Марица“, Зайкова посочи: „Някой си мисли, че ще се върне на бял кон, като срути цялата държава. Няма да стане! Казвам ви! И ако Бойко Борисов си мисли, че ще се върне на бял кон, като срутва тази държава, това е лудост. Спирам дотук.“

Мика Зайкова е на мнение, че икономическата ситуация в България е много тежка, въпреки уверенията за обратното на финансовия министър в оставка.

„Ситуацията е много тежка. Първо – от ГЕРБ всяка седмица вземаха заеми. За 3 месеца стигнаха 5 милиарда лева. Таванът е 10 милиарда, но до края на годината какво ще правим. Второ – приходите не са така цветущи и трудно ще покрият разходите, при условие че все пак трябва да се помага на хората и бизнеса. Защото те направиха едно нищо в това отношение.

Ние сме единствената държава в света, да не говорим за Европа, която не помогна директно на домакинствата и на бизнеса. САЩ дадоха веднага на всеки възрастен по 1200 долара и по 500 долара на дете. Англичаните по 1000 паунда. Гърците, чиято икономика е срината, дадоха по 800 евро. Директни пари! Без да те питат беден ли си, безработен ли си, колко деца имаш.

Тук какво направиха? Ако искате, ако сте в неплатен отпуск, ще ви дадем по 1500 лева на месец кредит в продължение на 3 месеца. Да, безлихвен, с отложено плащане. Но се връща.“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *