Мая Манолова също бе влачена по пода на Народното събрание

Кадри как Мая Манолова е хванала крак на майка, дърпана от охранителите в парламента, показа телевизия 7/8. Така и Манолова се пързаля известно време по пода, заедно с извежданата жена, след което става и се връща при останалите от барикадата на „Системата ни убива“.

Чуват се болезнени викове на дете с увреждане, следва влаченето по пода и глас: „Искам да си държа детето!…Абе как не ви е срам бе!“

„Не може протест на закрито без разрешение, отвръща в същото време мъжки глас.“

След това младежът с увреждане беше изнесен от майка и медицинско лице от сградата на парламента по-рано днес, показа телевизия 7/8.

За събитията от деня разказа Вера Иванова от „Системата ни убива“:

„Беше ужасно. Дойдоха 20-тина мъже с маски, ръкавици, снимаха , само чувалите им липсваха. Казаха, че по закон имат право да приложат сила и връхлетяха върху нас. Държат ни от сутринта от 10 часа до сега без тоалетна. Детето видя всичко това и изпадна в шок. Телефоните ни бяха заглушени, тръбваше линейка, искахме те да повикат, викахме срещу тях.

От БСП дойдоха три жени депутатки и подписаха декларацията за оставка. БСП  съдейства още от сутринта, донесоха вода, поставиха въпрос на Караянчева детето да отиде до тоалетна, но тя не разреши. Никой друг не се намеси.

Искахме да спре гражданската война, за това е декларацията, има кръв и от двете страни, но явно няма да спре. А тези хора вътре нямат души, те изпълняват заповеди на някаква жена, която не е човек. Аз бях гушнала детето с майка му…“, разказа Иванова.

Източници: 7/8 & Petel.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *