Корнелия Нинова разкри как е преминала битката ѝ с Ковид-19

Лидерът на БСП Корнелия Нинова преживя ужаса на Ковид-19. Соцлидерката бе приета в болница, превръщайки се в един от много членове на Столетницата, които дадоха положителни тестове за вируса.

Говорейки пред БНТ, Нинова разкри, че при нея вирусът е преминал тежко. „Първите дни бе доста трудно“, коментира тя и добави: „Всеки човек понася болестта различно, но при мен стана по трудния начин.“

Тя разкри, че е поискала да напусне болницата след четири дни на легло. „Четири дни лежах във ВМА, но поисках по-рано да ме изпишат. Разговаряхме с лекарите и стигнахме до компромис. Просто се почувствах по-добре“, сподели соцлидерката.

Нинова обясни как първите симптоми са протекли при нея.

„Два дни преди да ме приемат си бях правила тест и той бе отрицателен. Имах треска, температура и просто се задуших, имах чувството, че спрях да дишам. Преживях всички други съпътстващи тази болест неприятности – главоболие, болки в корема… Минах по трудния начин. Всичко те боли.“

Пред БНТ Корнелия Нинова разкри, че е получила и странични симптоми, докато се е борила с коронавируса.

„Аз получих и конюнктивит, отслабване на слуха, бодежи в ръцете. Лекарите ми го обясниха като влияние върху вегетативната нервна система“.

Тя похвали лекарите за усилията, които продължават да полагат, въпреки тежката ситуация.

„Видях, че лекарите са изморени, сестрите са много изтощени, но много организирани и всеотдайни в работата си.“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *