Кирил Петков отказал да махне зелените сертификати

Премиерът Кирил Петков е отказал днес да премахне зелените сертификати в България. Това потвърди депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев след проведена среща с министър-председателя.

Петков е провел разговор с делегация на „Възраждане“, съставена от Цончо Ганев, адв. Петър Петров и доц. Атанас Мангъров, който е влязъл в ролята на здравен експерт.

Пред журналистите Ганев заяви: „Срещата при премиера Кирил Петков премина конструктивно. Стигнахме до някои решения. Основното е, че поискахме моментално отпадане на зелените сертификати, което не този етап беше отказано“.

От „Възраждане“ обявиха, че ще бъде сформирана работна група с учени, които защитават тезата, че мерките трябва да продължат, както и учени като доц. Атанас Мангъров, които са на обратната позиция. В нея ще има и представители на „Възраждане“, един от които е Деян Николов, който е статистик и ще може да се обработват данни, които ще се предоставят на МЗ по отношение на заболеваемостта и смъртността, стана ясно от думите на Цончо Ганев.

Работната група ще бъде сформирана под егидата на премиера и до сряда ще бъдат уточнени хората, които ще се включат в нея. Тя ще работи поне две седмици, след което ще бъде направен доклад до какви изводи са стигнали.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *