Каракачанов отговори може ли да има военен преврат у нас

Военният министър Красимир Каракачанов отговори на въпроса, дали у нас може да се случи военен преврат.

Днес празнуваме Съединението, но българският народ не изглежда никак обединен конкретно в този момент. Както знаем, хиляди българи протестират срещу правителството, а преди броени дни се стигна до кървави сблъсъци между полиция и граждани. Напрежението сякаш не спира да се покачва, което е притеснително.

По-крайните противници на властта дори призовават президента Румен Радев да изкара армията и реално да извърши военен преврат.

Попитан дали това е възможно, вицепремиерът Каракачанов отговори: „Днес е невъзможно да се случи военен преврат. Не е въпросът колко е голяма и въоръжена армията. Превратът се е извършвал от политизирани военни офицери“.

Прочетете още: КЪНЧО СТОЙЧЕВ С МРАЧНА ПРОГНОЗА: ЗАДАВА СЕ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА

Той добави, че се надява народът все пак да се обедини. „В момента българският народ е разединен. Въпреки че има много неща, които трябва да ни обединяват“.

Вицепремиерът все пак призна, че основна вина за това носят политиците.

„В последните 30 г. българите се разделиха още повече. Вина за това имат политиците. Определено политическият елит няма интерес народът да има обща кауза. Такава кауза е да не изчезнем като нация. Ние сме с на-застаряващото население в света и най-бързо циганизиращото се общество“, припомни той.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *