Иван Гарелов: Слави не желае да е премиер

Журналистът Иван Гарелов изрази мнение, че лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов надали желае да бъде премиер.

След като ГЕРБ върна мандата на президента Румен Радев, предстои ИТН да опита да състави правителство. Това обаче няма да е никак лека задача, имайки предвид разпределението в новия парламент. Нищо чудно скоро да се стигне и до нови избори.

Иван Гарелов гостува в предаването „Неделята на Нова“ и сподели размисли, че надали Слави иска да поеме тежката роля на министър-председател.

„Нищо не пречи избраният за министър-председател от „Има такъв народ” да отиде да получи мандата. Но мисля, че в „Има такъв народ” няма яснота кой ще бъде министър-председател. Почти съм сигурен, че тази длъжност не блазни Слави“, обясни Гарелов.

Той добави, че е най-добре отново да има избори, при това – възможно най-скоро.

„Трябва да има извънредни избори. Колкото по-скоро, толкова по-добре. В България няма криза, всичко си върви нормално“, каза бившият водещ на „Панорама“.

Със сигурност не са проведени докрай консултациите с другите протестни партии, ако са започнали изобщо. Има опасност да бъде изгубена още една седмица. В това време печели ГЕРБ, настроенията започват да се обръщат”, смята Гарелов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *