Значението на числото 12 в Библията и в нашия живот

Много хора вярват в силата на числата. И то толкова много, че съобразяват важните събития в живота си с предсказания на нумеролог. Истината е, че всяко число има определена вибрация, която влияе на енергийно ниво, но не всеки е достатъчно сензитивен за нея. 

Числото 12 притежава силна духовна символика. То е споменато цели 187 пъти в книгата на книгите – Библията, който факт говори достатъчно много. Дванадесет са синовете на Яков, толкова са апостолите, споменават се дванадесет градски порти, основните камъни на градските стени са толкова, имената издълбани върху тях също. Дванадесет скъпоценни камъка, дванадесет кошници с храна, дванадесет хиляди стадия е градът на ширина, дължина и височина, дванадесетгодишна е дъщерята на Ямир, когато възкръсва. И още, и още…. 

Ако не познавате добре божествените текстове, тези факти несъмнено са непонятни за вас. Тълкуванието, което учителят Дънов дава на всяко число обаче е далеч по-просто и понятно. За него дванадесет е „идеал на човешката душа за един разумен, мъдър живот”. 12 е хармония, толкова са зодиите и има 12 астрологични дома. Това е числото на спасението, с преобладаващо мъжко влияние в него. Според Дънов дванадесет е числото на разума, а и пътищата и силите за развитие на един човек са 12. Той препоръчва, когато човек е болен, да потърси изцеление в някои от тези сили.

За родените на 12-то число хора нумеролозите казват, че притежават силно излъчване и вибрация. Тяхната независимост им позволява да запазят идентичността си, рядко се съобразяват с мнението на околните, последователни и дисциплинирани са. Тази съвкупност от качества и благоприятното въздействие на рождената им дата ги обрича на късмет във всичко, с което се захванат.

Числото дванадесет е съставено от две цифри – 1 и 2. Те от своя страна са натоварени с определен заряд, допринасящ за увеличаване на въздействието на 12. Това са ангелските числа. Едно е първото число, числото на лидерите, на стабилните и постоянните. Неговата енергия носи със себе си амбиция, воля, упоритост, пробивност. Хората, родени в първия ден от месеца имат потенциала да бъдат лидери и ръководители. Те изпипват нещата до край, защото са концентрирани върху своята цел. Те са независими в решенията си, но често инатливи и егоцентрични. 

Две е числото на пътя. Както и в живота, той може да е криволичещ и труден, но може да е прав и лек за преодоляване. Такива хора са добродушни, сърцата им ценят и търсят уют, красота и сродна душа, с която да трептят в унисон. Поели по пътя, те трудно се отклоняват от него. Дипломатичната им натура им подсказва кога е добре да отстъпят и да проявят толерантност. Приспособяват се лесно към всяка ситуация, макар да са склонни да проявяват леност. 

Дали числото 12 присъства в живота ви или не, дали вярвате в силата му или не, важно е да следвате плановете и целите си. Дайте повод на ангелите да решат, че заслужавате да ви вдигнат на крилата си.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *