Ето как COVID смила белите дробове – даже при пушачи не е толкова зле! (СНИМКИ)

Белите дробове са сред органите, които страдат най-тежко при заболяване от коронавирус. Сега вече можем да видим и нагледно какво точно причинява Ковид-19 на тези толкова важни органи в нашето тяло.

Д-р Британи Бенхед-Кендъл от американския щат Тексас показа рентгенови снимки, които ясно дават представа какво се случва с белите дробове на човек, изкарал тежък ковид. Тя сравнява три различни рентгенови снимки. Те показват дробовете на здрав човек, на пушач и на човек, изкарал коронавируса.

Прочетете още: ДВЕТЕ ЛЕКАРСТВА, КОИТО НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА ПИЕТЕ СРЕЩУ КОВИД-19

Ето как изглеждат:

Както сами виждате, при Ковид-19 последствията за белите дробове могат да бъдат плашещи, дори сравнено със запалените пушачи.

Д-р Бенхед-Кендъл заявява: „Все още има хора, които казват, че се чувстват добре, че нямат здравословни проблеми, но рентгеновите им снимки на белите дробове не казват това. Те може да нямат проблеми сега, но това не означава, че няма да се появят в бъдеще.“

При здрав човек белите дробове са чисти, а на изображенията са черни, което маркира въздуха в тях. Белите дробове на пушача имат многобройни бели линии, показващи белези и запушване, докато дробовете на коронарния пациент са почти напълно бели.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *