Ето как Огнян Минчев отговори на Слави Трифонов

Известният журналист и политолог Огнян Минчев отговори на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, който по-рано днес го спомена в свой пост във Фейсбук.

В своя пост Трифонов спомена имената на някои журналисти, сред които бе и Огнян Минчев. Той намекна, че щом тези журналисти го хулят, значи той е „на прав път“. Той също така ги обвини, че те упражняват професията си в полза на ГЕРБ.

Огнян Минчев реши да отговори на Слави също във Фейсбук. Ето какво написа той:

Шоуменът Слави Трифонов ме е поставил в компания от колеги (с различни възгледи и поведение), за които твърди, че упражняваме свободното си слово „в полза на ГЕРБ“.

В мрака на невежеството всички котки са сиви.

Това, че изказвам критични гледни точки за Трифонов, който се стреми да се преквалифицира от шоумен в политик – и по-точно се стреми да направи хибрид между двете – няма нищо общо с ГЕРБ.

Към ГЕРБ отношението ми се изгражда на същата критична основа на професионално наблюдение, която формирам и към всички останали политически играчи на сцената.

Самият факт, че Трифонов си позволява да дава оценки на хора, чиято професия е да изследват политическия живот е още една проява на примитивна арогантност, с каквато се характеризира публичното му присъствие с каквото и да се е хванал.

Понеже аз не съм специалист по турбо фолк и по лакърдии с червена точка, не съм се изказвал за постиженията на Трифонов в тези сфери.

Когато става дума за политика – нека господинът да бъде така добър да не прави забележки на хората, които си вършат работата като журналисти, коментатори и изследователи.

Колегите на новия политик знаят, че не бива да го правят – не го прави нито Румен Радев, нито Бойко Борисов, нито Ахмед Доган, нито Корнелия Нинова.

Сега какво? Трябва да привикваме, че новата звезда на политическия небосклон ще ни дава оценки между Тайсън кючек и Боят настана ли?“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *