Доказано! Тази кръвна група се разболява по-трудно от COVID-19

Известният имунолог д-р Велизар Шиваров даде изключително интересно интервю в предаването „Събуди се“ в ефира на „Нова телевизия“. Според него има сериозни доказателства, че кръвната група влияе силно върху заразяването от COVID-19.

„Това е проучване, направено в Испания и Италия“, заяви д-р Шиваров.

Той добавя: „При генетичния вариант, който определя кръвна група „0“, има по-малък риск от заразяване. Ако вие сте нулева кръвна група, съществува по-малък риск да хванете вируса. Има и по-малък риск самото заболяване да протече по тежък начин“.

Д-р Велизар Шиваров е на мнение, че евентуалното откриване на ваксина срещу коронавирус би представлявало голямо постижение. „Първите регистрации биха могли да се случат в края на тази и началото на следващата година“.

Имайки предвид, че се задава сезонът на грипните зарази, докторът посъветва зрителите да ограничат колкото е възможно рисковите социални контакти. Той съветва да се прекарва колкото може повече време под слънчева светлина.

„Няма нещо, което да е доказано като проста мярка срещу коронавирус, освен носенето на маска и спазването на социална дистанция“, припомни той.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *