Димитър Ганев, политолог: Жан Виденов е заплаха за БСП

Бившият премиер Жан Виденов представлява заплаха за някогашната си партия БСП. Това мнение изрази известният политолог Димитър Ганев.

Тези дни стана ясно, че Виденов излиза от политическа пенсия и се готви за ново участие в политиката. Възможно е той да участва в следващите избори със своя формация.

Относно Виденов, Димитър Ганев заяви, че той носи след себе си определен морален капитал, който би могъл да бъде използван, но би откъснал гласове от БСП, тоест е някаква форма на опасност за БСП.

Той коментира и възможната нова „патриотична“ коалиция с участието на партии като ВМРО, НФСБ, Атака и Воля: „Ако има съюз между патриотите, трябва да има някакъв разказ около него, някакъв бранд – нещо, което да възбуди страстите в това пространство, да се върне някакъв ентусиазъм. Не ми се струва, че механичният сбор ще даде решение на уравнението“.

Относно бъдещата стратегия на ГЕРБ, Ганев обясни: „Борисов и ГЕРБ ще търсят максимална дистанция от властта в следващите два месеца, за да приглушат този протестен вот. Те ще направят всичко възможно, за да тушират този протестен вот.“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *