ГЕРБ обявиха: Притеснени сме от това, което прави служебният кабинет

Доскоро управлявалата партия ГЕРБ свика пресконференция, за да изрази притеснения от масовите уволнения на служебния кабинет на Румен Радев.

Днес бяха освободени шефовете на НАП и агенция „Митници“, с което уволненията на служебното правителство продължават.

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви пред журналистите: „Скоростта и степента на радикализъм на служебното правителство е такава, че има теми, които изискват реакции.

Междувременно бившият министър на финансите Кирил Ананиев добави: „Категорично искам да заявя, че съм притеснен силно за случващото се в последните 48 часа на кабинета Радев. Аз бях министър в първия му служебен кабинет и много добре познавам функциите на служебния кабинет – първо, да организира безпристрастни и честни избори и второ, да преведе страната без сътресение, като осигури нормално функциониране на публичния сектор.

Той каза още: „Вместо това без анализ и експертиза бяха политически уволнени ръководители на възлови агенции – НАП и Митници. Вие знаете, че тези две агенции са кръвоносната система на финансовия сектор. Тези съкращения доведоха до голямо напрежение в тези две системи. Това може да доведе до рязко спадане на приходите в държавния бюджет“.

Ананиев добави: „Като член на първия кабинет на Радев на мен ми бяха поставени задачи незабавно да уволня изпълнителните дирекции на НАП и Митниците. Моят отговор беше категоричен, че първо трябва да уволни мен. Второто искане към мен при приет преди седмици бюджет беше да увелича с 300 милиона лева бюджета на МО. Това правилна политика ли е, правилно ли е да се прави това“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *