Георги Харизанов: Освен кабинет на ГЕРБ, няма друг вариант

Политическият анализатор Георги Харизанов смята, че в момента в държавата няма друг работещ вариант, освен ГЕРБ отново да направи кабинет.

Изборите на 4 април поставиха страната в патова ситуация, защото трудно може да се състави правителство заради начина, по който избирателите подредиха партиите. Формации като „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ заявиха, че нямат намерение да се коалират с партии като ГЕРБ, БСП и ДПС. Поради това съставянето на мнозинство изглежда невъзможно, защото само техните депутати не достигат.

Георги Харизанов, който е директор на ТВ „Европа“ и член на ГЕРБ, смята че само в момента управлящата партия може да състави правителство.

Ето какво заяви Харизанов в интервю за „Марица“:

„Леко налудничаво е протестърски кабинет, който ще слуша 9 партийни лидери. Служебен кабинет с хора без опит и авторитет е риск заради времето, в което се намираме.“

Той коментира и офертата, която премиерът Бойко Борисов отправи към Слави Трифонов – да му помогне с определен брой депутати, за да състави правителство.

„Това са думи към цялата политическа класа, а не само към г-н Трифонов. При цялото ми уважение – засега не провиждам „Имат такъв народ“ (ИТН) като другия голям полюс в политиката, за да чертаем схеми за диалог между двамата единствени лидери в България. Нека имаме предвид, че засега Борисов описва само вариантите за политическо развитие пред сегашния парламент, а още не е започнал да изброява проблемите и спешните решения, които трябва да бъдат взети. Тогава картината би станала още по-сложна и би изглеждала още по-нерешима от нови политици, повечето от които – с нулеви опит, контакти и международен авторитет. И не го казвам с лошо, това е просто факт“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *