ВМРО поиска химическа кастрация за хората, които изнасилват

Химическа кастрация за престъпниците, които си позволяват да изнасилват. Това предлагат от ВМРО, броени дни след като изверг от с. Сотиря насили, а след това и уби седемгодишната Кристин. Случаят разтърси цяла България и отново доведе до дебат, дали наказанията за подобен тип престъпления у нас са достатъчно строги.

Арестуван за убийството на малката Кристин е Мартин Трифонов. За него случаят е рецидив, защото той и преди е бил осъждан за блудство. Очаква се на Трифонов да бъдат повдигнати три обвинения.

Извергът вече се е признал за виновен, поради което се очаква съкратена процедура по неговото осъждане. Това, от друга страна, вероятно ще доведе и до намалена присъда за убиеца. Въпреки нормалната човешка логика, че убиец на малко дете би трябвало да лежи в затвора до края на живота си.

Днес ВМРО разпространи декларация, според която националистите настояват за химическа кастрация при случаи на изнасилване, педофилия и други сексуални извращения. Те посочват, че подобни практики вече има приети в други държави.

Освен това, националистите настояват и за премахване на съкратеното съдебно следствие, което позволява на подобни престъпници да получават по-леки присъди. От ВМРО посочват, че това им позволява „след десет години да се озоват отново на улицата и да убиват пак“.

Националистите настояват и за повече правомощия на органите на реда.

От ВМРО припомнят и за концепцията за ромите на техния председател Красимир Каракачанов. „Маргинализацията няма етнос, раса и цвят на кожата. Нейният език е универсален – отричане на всякакви ценности, порядки и морал, съпровождани с необяснима жестокост и насилие“, заявяват от ВМРО.

„Няма място за повече политиканстване и „тупане на топката“ по тези въпроси. Ние от ВМРО ще отстояваме докрай своите позиции“, добавят войводите.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *