Каракачанов: ВМРО никога не сме клякали пред ГЕРБ

ВМРО никога не е клякал на ГЕРБ по време на участието си в управляващата коалиция в последните четири години. Това заяви лидерът на „войводите“ Красимир Каракачанов.

ВМРО се готви за нова атака на изборите, след като не успя да мине 4-процентовата бариера за предишния парламент, който обаче бе бързо разпуснат. Сега „войводите“ ще се яват на изборите в коалиция с НФСБ и „Воля“, което им дава допълнителен шанс да се завърнат в парламента.

Пред БНР Красимир Каракачанов каза: „По много теми ВМРО си имаше собствена политика и не клякаше на ГЕРБ. И по темата с Македония, ние бяхме казали, че ако тук се тръгне на компромис – напускаме коалицията, и по темата за Истанбулската конвенция, и по темата за интеграцията на циганите, или както хората я наричат Циганската концепция, бяхме „странният партньор“.

Той добави: „Имахме си собствена политика и я отстоявахме с цената на напрежение вътре в коалицията.“

Бившият вицепремиер и военен министър е на мнение, че в момента България има нужда от обединение и всички лидери да следват еднаква програма, а не всеки път да се започва отначало.

„А не всеки да започва от началото. От 32 години, който дойде на власт, и казва, че всичко преди него не струва и започва от нулата. Ама 32 години сме все на нулата. Нашата позиция за бъдещия парламент ще бъде – предлагаме 10 основни приоритета пред нацията, който ги споделя, готови сме да го подкрепим, не е казано, че ще влизаме в правителство с него. Основната цел на патриотичното ни обединение е да не допускаме ДПС във властта“, обясни той.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *