Веселин Марешки с важен съвет, свързан с Ковид-19

Лидерът на „Воля“ и собственик на верига аптеки Веселин Марешки отправи важен съвет към българите. Депутатът напомни, че не е нужно хората да се презапасяват с лекарства, защото има достатъчно за всички.

„На пазара има достатъчно лекарства, в определени моменти изчезват определени търговски названия, но има на други производители“, заяви политикът в ефира на „Лице в лице“ по bTV.

Марешки припомни, че не бива безконтролно да пием лекарства по свое усмотрение, защото това може да навреди на здравето ни.

Лидерът на „Воля“ призова и политиците, и журналистите да са внимателни и да не създават смут. Възмутен е от изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, че има спекула на лекарствения пазар. Маршки напомни, че медикаментите имат максимална надценка, която се регулира от държавата.

По думите му се създава хаос, който помага да се източва Здравната каса.

Относно кворума в парламента Марешки смята, че още в първите месеци на пандемията е било редно да се създадат нови правила и депутатите да могат да участват в заседанията от дистанция. Той обвини опозицията в дезертьорство от парламентаризма заради опитите да се провали кворума в месеците, в които се гласува бюджетът на държавата.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *