Вандали оскверниха гроба на Стоянка Мутафова

Гробът на легендарната Стоянка Мутафова е бил поруган, съобщи нейният мениджър Евгени Боянов, цитиран от „Монитор„. Вандали са откъртили месинговия кръст, монтиран на паметника до снимката на звездата и съпруга й Нейчо Попов.

Боянов и дъщерята на актрисата – Мария Грубешлиева-Муки били на гроба на Мутафова, който е в Централни софийски гробища в неделя, когато почистили замръзналите цветя от паметната плоча и  положили нови.

В четвъртък обаче мениджърът на актрисата бил информиран за вандалщината.

Себестойността на откраднатия метален елемент е около 500 лева. От Общинско предприятие „Гробищни паркове“ в такива случаи са длъжни да покрият щетите, тъй като те работят с охранителна фирма, която са наели да опазва вечния покой на софиянци. Боянов и Муки са подготвили жалба до общинското предприятие, която предстои да бъде входирана през новата седмица.

Двамата досега не са се сблъсквали с подобен казус и не знаят колко време ще е нужно, за да получат отговор оттам, защото „Гробищни паркове“ са затрупани с подобни оплаквания от потърпевши.

Вандалският акт е в навечерието на 99-годишнината от рождението на великата комедиантка – на 2 февруари, напомня личният й мениджър, който продължава да работи и с Грубешлиева по различни проекти, свързани с името на Стояна.

Елегантният надгробен паметник от черен гранит бе поставен в началото на зимата. Той е проектиран от скулптора Десислав Байчев, автор и на общата паметна плоча на Мутафова, Нейчо Попов и Георги Калоянчев пред входа на блока им.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *