БСП сезира ЦИК: Борисов прави агитация от джипката

Бойко Борисов използва служебно положение и обществен ресурс, за да прави предизборна агитация от любимия си джип. От БСП сезираха ЦИК за нарушения, направени от Премиера в дни на предизборна кампания.

Първи сигнал до ЦИК внесоха от гражданското сдружение БОЕЦ. Те написаха следното: „Като държавни служители, Борисов, Дончев и Нанков използват своето служебно положение за провеждане на предизборна агитация. Възползвайки се и от служебен – държавен транспорт, охрана, логистика, организация на срещите и т.н.“

От БСП бързо се включиха. Христо Проданов от Левицата заяви: „Не му прави чест на Премиера, че използвайки служебното си положение и обществен ресурс, прави кампания за сметка на народа и раздавайки пари зад гърба на парламента“.

Отговорът на ГЕРБ обаче не закъсня. Министърът на правосъдието Десислава Ахладова заяви: „По време на мероприятия членовете на кабинета са задължени да са в един ден платен годишен отпуск, но няма как да функционира МС, в случаите в които целият е излязъл в служебен отпуск, така че тези твърдения не отговарят на истината.“

БСП настоява за санкции за управляващата партия. От Столетницата твърдят, че е нужна глоба от 3000 до 15 000 лева за злоупотребата с публичен ресурс и до 15 000 лева при рецидив. От ЦИК коментираха, че няма да коментират случая.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *