БСП не е решила дали ще подкрепи кабинет на ИТН

Продължаваме разговорите с ИТН на основата на приоритетите, които те заявиха от парламентарната трибуна днес. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова пред журналисти по време на заседанието на Националния съвет на партията. Окончателното решение дали БСП ще гласува „за“ правителство на Пламен Николов ще бъде взето на „един по-късен етап“, уточни Нинова.

На въпрос дали от президентството е имало опити за въздействие върху членове на Националния съвет да не подкрепят кабинет на ИТН, Нинова отговори, че тя не получавала такъв.

Стана ясно още, че хора от ръководството на БСП не одобряват някои от предложенията за министри, но лидерът на партията не уточни кои.

От партията не са доволни и от факта, че в декларацията на ИТН за приоритетите на бъдещото правителство отсъстват някой важни за столетницата акценти.

Ако въпреки всичките ни усилия не се състави кабинет с първия мандат, няма да подкрепим втория на ГЕРБ. НС обсъдихме и решихме, ИБ им предложи, ако третият мандат дойде при нас – да предложим този служебен кабинет да бъде одобрен за редовен такъв от парламента, обясни Нинова.

Източник: Glasove.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *