„Братя“ – нов български сериал, обещаващ много емоции

Думата „братя” поражда асоциации за обич, доверие и подкрепа. Нашият народ мъдро твърди, че „Кръвта вода не става”.

Всеки може да цитира десетки имена на братя, които обикновено споделят едни и същи ценности и идеи – Асен и Петър вдигат въстание, братя Миладинови събират фолклор, братя Стругацки пишат фантастика, Евлоги и Христо Георгиеви са известни с даренията си, а за Кирил и Методий знаят дори петгодишните.

Но за жалост в живота винаги има такива събития, които могат да преобърнат живота на 360°. И тогава братята, колкото и близки да са били помежду си, могат да се превърнат в най-безпощадните врагове. Веднага се досещаме за библейските Каин и Авел, за братя Карамазови на Достоевски или за братята в повестта „Земя” на Елин Пелин.

Темата е интересна и вълнуваща, защото за да се промени човек до такава степен, че да се обърне не срещу кого да е, а срещу кръвния си брат, трябва да има наистина мажорни обстоятелства.

Именно такава история с криминален и завъртян сюжет предлага през септември ефирът на NOVA.

Новият български сериал „Братя” след премиерните два епизода обещава да държи зрителя в напрежение със своя твърде заплетен криминален сюжет, съчетан със сложни човешки взаимоотношения и драматични любовни обстоятелства.

Братя
„Братя“ – нов български сериал, който очакваме с нетърпение

В основата на драмата е войната между двама братя – следовател и бизнесмен. Героите Борис и Драгомир Донкови, в които се превъплъщават актьорите Калин Врачански и Владимир Михайлов, имат близки взаимоотношения в миналото. Когато израстват обаче, съдбата се намесва и ги разделя за дълго време. Каква е причината, става ясно още в първия епизод.

Както винаги, между двамата стои жена, Лора, в чийто образ виждаме талантливата Йоанна Темелкова. Но братята са чужди един на друг не само заради жена. Разделят ги и много други неща, за които става ясно постепенно от напрегнатия разказ по сценарий на Теодора Маркова, Невена Кертова, Жоро Иванов, Сашо Чобанов и Пламена Велковски.

„Hidalgo Productions” е компанията, с която Краси Ванков продуцира новия сериал „Братя” . Продуцентът се радва, че проектът стартира в интересен за аудиторията час – 22.30 на 07.09. по NOVA.

Говорейки за майсторски написания според него сценарий, актьорът Владимир Михайлов издава малко и за същността на своя герой. Смята, че както в реалния живот, така и в сериала няма само добър или само лош герой. Двамата братя са сурови мъже, но бизнесменът Драгомир Донков е пресметлив и манипулативен човек, неподбиращ средства, за да реализира целта си.

Братя
„Братя“ е сред новите продукции в ефира на NOVA

И макар че от двете страни на закона са двама братя, не това всъщност стои в основата на драмата. Потърсени са отговори на общочовешки въпроси за доверието, лъжите, изневярата, предателството и отмъщението.

Дали единият брат е прав да търси отмъщение, а другият – истината, зрителят сам ще си отговори. Битката обаче променя завинаги героите и живота на близките им, допълвайки криминалния момент.

В сериала участват и актьорите Деляна Хаджиянкова, Искра Донова, Башар Рахал, Стойо Мирков и др.

Режисьори на „Братя” са Станислав Дончев, Боя Харизанова, Николай Илиев, Любомир Печев и Орлин Милчев. Композитор на саундтрака с музиката е Марио Балтаджиев.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *