Борисов за опонентите си: Това са партии на мимикрията

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече опонентите си в парламента „партии на мимикрията“. Днес премиерът в оставка говори пред журналистите си, заедно с други знакови лица от неговата формация.

Десислава Атанасова от своя страна определи партиите на протеста като „новите варвари“.

Пред медиите Борисов заяви, че няма да се кандидатира за президент, но ще предложи „умен и красив“ кандидат, който е уважаван както на запад, така и на изток.

Той отговори на „Отровното трио“, които нарекоха ГЕРБ „токсична партия“.

„БСП, ДПС и „Да, България” не са ли токсични, след като никой не иска да работи с тях. Хайде, малко да си мерим думите и да зачитаме това, което ни е подредил българският народ при едни честни избори. Само да припомня, че в ЦИК ние само подкрепихме председателя и на тези избори в Комисията ГЕРБ беше малцинство. Там бяха представители на ДПС, БСП, „Демократична България”. Тогава много добре им дойде, когато не бяха парламентарно представена партия, да имат членове на ЦИК”.

Борисов добави: „Именно заради това, че демокрацията е скъпо нещо, партиите са длъжни да направят така, че да има правителство. Има развити държави, към които ние се стремим, със 7-8 правителства. Има държави, като Белгия например, където на 1-2 години правят правителство. Там обаче няма тази глупост – служебно правителство. Но това е защото вярват в демокрацията и на политически парти, и на избора на техния народ.“

Борисов е на мнение, че следващ кабинет няма да има, тъй като останалите партии се държат по безотговорен начин.

„Затова ние отидохме, предложихме кабинет – с имена, с хора, и отидохме да говорим. Те отказаха. Но те явно не искат да говорят нито с Трифонов, нито с БСП. А след два месеца кой ще ни оправи отношенията, когато имаме разединител на нацията, а не обединител? Защото след два месеца, след следващите парламентарни избори, започваме да плащаме за президентски. Бедна държава да дава пари за избори през два месеца, аз не го считам за редно“, каза той.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *