Батут за двора: как да изберем подходящ?

Батутът за двора е едно от любимите забавления за децата, а дори родителите понякога се изкушават и правят някой и друг подскок на батути. Ако живеете в къща или кооперация с двор и детски кът, това е чудесен вариант за децата.

Въпреки че този вид забавление е любим на малки и големи, батутът може да бъде и опасен по време на игра. За да нямате неприятни случки, в тази статия ще ви обясним как да изберете подходящ батут за двора или за апартамента. 

Проверете безопасността

При избора на по-атрактивни играчки за деца е задължително да проверим и колко са безопасни. Това важи и за батутите. Обърнете внимание на каква височина са повдигнати, имат ли предпазна мрежа, както и дали по-твърдите елементи са обезопасени с меко покритие. Тези детайли не са за подценяване и повечето производители ги съобразяват, но вие задължително проверете и сами дали съоръжението е достатъчно безопасно.

Ако е по-високо, подсигурете стълба за по-лесно качване на децата, но когато са без надзор, прибирайте стълбата. Също така, обърнете внимание до колко килограма е батутът и колко деца едновременно могат да скачат върху него.

Съобразете размерът и формата

В зависимост от това дали ще разположите батутът в двора, или в апартамента, съобразете размера и формата на съоръжението. Квадратните и триъгълните батути заемат по-малко място и са по-компактни, в сравнение с кръглите. Затова ако нямате достатъчно място, не избирайте кръгъл батут. 

За семействата с повече пространство има различни по размер батути, като колкото по-големи са те, толкова повече деца могат да скачат на него. Вече на пазара има и с многоъгълна форма, така че да има варианти за всеки вкус. 

Обърнете внимание на издръжливостта

Каквото и да закупим, знаем, че няма да го използваме вечно. Въпреки това обърнете внимание на издръжливостта на батута и дали има достъпни варианти за резервни части.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.