Адв. Хаджигенов попиля Манолова и Дончева

Разцеплението в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ продължава.

Всичко започна с изявление на адв. Николай Хаджигенов в ефира на БНТ. Там той заяви, че формацията би трябвало да приеме гласове на БСП и ДПС, ако такива им бъдат предложени за съставяне на правителство.

Скоро след това обаче Мая Манолова и Татяна Дончева реагираха гневно, свиквайки специална пресконференция пред медиите. Те не изключиха варианта Хаджигенов да не стане част от парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ вследствие на скандала.

Последва отговор и от адв. Хаджигенов, който заяви пред агенция „Фокус“ следното: „Госпожите Манолова и Дончева очевидно не са нито гледали, нито чули, нито разбрали, както обикновено“.

И продължи: „Те говорят едно, а правят друго. Иначе казано – заради някакви техни мнения, те са готови да излъжат избирателите, казвайки им, че можем да не вземем гласовете на ДПС. Аз, ако съм на ДПС и ГЕРБ, бих подкрепил всяко едно правителство на малцинството. Искам да видя как Манолова или Дончева или който и да било, няма да им вземе гласовете. Това в правния мир изобщо не е възможно. На вратата на Народното събрание няма да пуснат депутатите на ГЕРБ и ДПС? Това е смешно“.

Той обясни, че е избрал да се обедини с Мая Манолова въпреки факта, че това не му харесва. Общата цел обаче е била една – свалянето на ГЕРБ.

Остава да видим как ще продължи разцеплението в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“. Нищо чудно адв. Хаджигенов действително да не бъде част от парламентарната група на обединението. Интересно е какво мисли и Арман Бабикян, който е другата основна част от „Отровното трио“, част от новата формация.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *