Агенция ПИК: Служебният кабинет ще арестува Борисов

Президентът Румен Радев е почти готов със състава на служебния си кабинет, а неговата първа задача ще бъде да арестува Бойко Борисов за срок от 24 часа. Това съобщава днес агенция ПИК, позовавайки се на свои източници.

Ето какво пишат колегите: „Обитателят на президентството Румен Радев вече стяга второто си служебно правителство, след като стана ясно на чалгарите на Слави Трифонов ще върнат мандата, а нито една от останалите 4 политически сили в парламента няма да получи подкрепа, за да състави правителство. Най-важната задача на новия кабинет на Радев е МВР под неговото ръководство на всяка цена да намери повод и да арестува премиера Бойко Борисов за 24 часа. За целта оферта за служебен министър на вътрешните работи първо е била отправена към Бойко Рашков, който беше директор на Националната следствена служба, зам.-министър на правосъдието и председател на Национално бюро за контрол на специални разузнавателни средства. Рашков обаче не бил въодушевен от идеята да щраква белезници за Борисов, затова почти е отказал.“

От медията добавят, че друг вариант за вътрешен министър, който да арестува Борисов, е някогашният бопаджия Валентин Цоновски.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *