Ще усетим ли края на света?

Учени в областта на теоретичната физика от Калифорнийския университет в Бъркли решиха да опровергаят добре познатата хипотеза, че Вселената се разширява неспирно и безкрайно. В научен доклад те твърдят, че този феномен е абсурден, предава Profi-Forex.org. Обяснението им е ясно и добре обосновано – физичните закони в един безкрайно разширяващ се Космос просто не биха могли да действат.

За да имат въпросните закони тежест, Вселената трябва да има завършек. Затова екипът си поставил за цел да изчисли ориентировъчната дата на края на света и… успял.

loading...

В статията си изследователите обръщат внимание на това, че единственият начин краят на света да бъде изяснен предварително, е допускането на фатална космическа катастрофа. Само така теоретизирането на вероятностите може да придобие смисъл. Те смятат, че не времето ще сложи точката на нашата епоха, а мащабна криза. Много е вероятно обаче тя да се случи в следващите 3,7 милиарда години. Ако това е така, Големият взрив 2 ще се прожектира още през жизнения цикъл на Слънцето и Земята.

Както става ясно, това не бива да ви тревожи – ако дотогава са останали хора, те няма да усетят нищо от катаклизма. Всичко щяло да се случи за миг – катастрофата буквално щяла да се вреже челно в нас и да ни довърши, преди да сме разбрали какво изобщо се случва.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *