Тя смяташе, че просто има настинка. Няколко часа по-късно вече бе мъртва!

Историята на 17-годишната Клои Кристофър потресе цял Уелс. Красивата тийнейджърка напусна този свят, след като най-неочаквано почина, докато останалите празнуваха настъпването на новата година. Най-неочаквано и шокиращо за близките й!

Всичко се развива в часовете преди Нова година. Клои празнува със своите близки, но в един момент започва да се чувства зле. Момичето решава, че просто се е простудило и това е лека настинка. Успокоена от сосбствените си мисли, тя не взима мерки, а продължава да празнува със своите роднини и приятели.

С напредване на вечерта обаче Клои изпада в критично състояние. Тя започва да се чувства твърде зле и се строполява на земята. Казва на майка си, че й е много зле. А малко след това умира. На мястото пристига линейка, но лекарите вече нямат какво да направят за Клои. Нейното сърце вече е било спряло.

Впоследствие се оказва, че причината за нейната смърт е инфекциозно възпаление на пикочния мехур, което е довело до сепсис.

Откакто Клои я няма, нейната майка Мишел Кристофър е предприела лична мисия – да увеличи познанията на останалите за това заболяване. Нейната мечта е да предпази възможно най-много хора от подобна съдба.

Ето какво споделя лекар от Уелс, който е запознат със сепсиса:

„Сепсисът е сериозно заболяване, което първоначално може да изглежда като грип, гастроентерит или настинка. Ако имате проблеми с говора, втрисане, мускулни болки, силен задух или се появяват петна по кожата, трябва незабавно да се консултирате с лекар“.

Сепсисът често води до отказване на органите, както се е случило и при Хлое, което за съжаление е довело до трагичния край на историята.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *