Тя мислеше, че просто има главоболие. Оказа се смъртна диагноза…

Нейното име е Кейт Столард от Уорчестър, Англия. След развод със съпруга си, тя е сполетяна от неприятно главоболие. Здравето ѝ е разклатено вследствие на развода. Освен от мигрена, Кейт се оплаква още от нерви, стрес, безсъние и други подобни.

Времето минавало, а главоболието ѝ се усилвало. Кейт обаче нямала време, за да му отдаде значение. Била заета в работата, а и мислела, че това е просто главоболие и нищо повече. Когато един ден Кейт пада на пода в банята, тя осъзнава, че нещата са сериозни и отива на лекар.

Когато си прави изследвания, Кейт чува възможно най-тежката новина – остават ѝ само два дни живот.

Нейната диагноза е остра левкемия, чието лечение трябва да стартира незабавно. Англичанката е започнала да развива и сепсис, нуждаела се от спешна химиотерапия. Процедурата успяла да удължи живота ѝ с няколко седмици. Кейт дори успяла да се зарадва, че е в ремисия, но скоро ракът отново се върнал.

В следващите 17 седмици Кейт преминава и втори курс на химиотерапия. И отново ремисия. Този път без негативни промени. Кейт грейнала от щастие, че ще може да живее още няколко месеца, въпреки че първоначалната прогнозата беше много по-тъжна. Сега момичето сериозно са замисля и за по-далечното бъдеще.

„Аз все още съм толкова млада и при всички положения ще срещна моя мъж. Но вече съм безплодна. Сега това ме вълнува повече от всичко. Не успях да си замразя яйцеклетки. Не ми беше до това. Радвам се, че оцелях, но ми е много болно от тези …“

Независимо от това младата жена иска да предупреди всички да се свързват със своя лекар незабавно, ако нещо ги притеснява: било то някоя пъпка, обилно потене, главоболие или кашлица

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *