Тази сцена от „Оркестър без име“ е любима на всички. Винаги я пускам, когато ми е скучно (ВИДЕО)

„Оркестър без име“ е един от най-обичаните български филми на всички времена. Заснет през 1980 и 1981 година от режисьора Людмил Кирков, лентата е по сценарий на Станислав Стратиев. Музиката във филма е композирана от Борис Карадимчев.

И до днес стотици хиляди българи знаят наизуст някои от най-култовите и запомнящи се реплики от филма. Една от най-разпознаваемите сцени е тази с ядосания Антон Радичев, който се оплаква на жена си Пепи, че му е донесла топла бира. И че го „цакат“ от магазина.

Наистина е удивително, как дори след толкова много години, този филм продължава да бъде обичан от цяла България. Това е най-добрият тест за всяко произведение на изкуството – времето. Именно то решава, дали едно нещо е добро или не.

Любопитен факт е, че „Оркестър без име“ събира за първи път големите актьори Велко Кънев, Павел Поппандов и Георги Мамалев. Впоследствие те ще станат популярни като Клуб НЛО, а към тях ще се присъедини и Антон Радичев. Филмът е заснет на различни локации, сред които Айтос, Слънчев бряг, Златни пясъци, Созопол, Албена и Черноморец.

Финалната песен на „Оркестър без име“ – „Оставаме“, е изпълнена от голямата българска певица Маргарита Хранова.

Друг любопитен факт е, че по време на снимките на филма само Георги Мамалев и Велко Кънев свирят наистина, докато другите са озвучени допълнително. В живота още Филип Трифонов може да свири на китара, докато Павел Попандов пунтира.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *