Тази песен е обиколила света и е спечелила милиони сърца. Няма човек който да не я познава! (ВИДЕО)

Стиви Уондър (на английски: Stevie Wonder) е американски музикант и композитор. Една от видните фигури в американската популярната музика през 20 век, той печели 26 награди Грами, включително награда за цялостен принос. Той е третото от общо шест деца в семейството на Калвин и Лула Мей Хардуей. Стиви е незрящ по рождение. Една от причините за усложненията, довели до това е, че се ражда шест седмици преждевременно.

За него казват, че е „прочел“ по нов начин захаросаната попмузика на 70-те. Всяка песен, която е изпял, ни се струва удивително проста и същевременно оригинална – ето кое е разковничето на неговия успех. Стиви е обречен да вижда навътре в себе си. Слепотата не го депресира, напротив, дава му стимул и амбиция да успее. Близките му не могат да преценят къде е по-добър – пред компютъра, специално снабден с клавиши за Брайловата азбука, или пред пианото и синтезатора.

Изключително продуктивен, усърден, изпипващ всяка песен от многото албуми (34), които е създал; участие в многобройни концерти; съвместни записи с други звезди на американската и световната поп и рокмузика. Не на последно място се грижи за съпругата и трите им деца.

Любовта към музиката е единствената сила и слабост, която го направлява както в студиото, така и на концертите заедно с „Роулинг Стоунс“, Рей Чарлз, Ерик Клептън, Майкъл Джексън, Уитни Хюстън, „Би Джийс“, „Дженезис“ и др. За 3 години, от 1974 до 1977 г. е получил 14 награди „Грами“. Внушителна цифра, особено ако добавим, че е записал 34 дългосвирещи плочи.

https://www.youtube.com/watch?v=QwOU3bnuU0k

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *