Слави Трифонов: Крадец у вас? Гърмиш го веднага, бе!

ТВ водещият и политик Слави Трифонов обяви пълната си подкрепа към д-р Иван Димитров, който застреля и уби крадец, нахлул в дома му.

Д-р Димитров бе арестуван след убийството на крадеца Жоро Джевизов, известен с прозвището Плъха. По-голямата част от българското общество вече се обяви в подкрепа на Иван Димитров, който очевидно е действал при самозащита. Семейството на д-р Димитров се е намирало в дома му, когато Плъха е нахлул.

„Това, което мисля, съм го казал преди повече от 2 години“, написа Слави Трифонов във Фейсбук, като постна откъс от видеозапис на свое изявление пред пълна аудитория с млади хора.

Ето какво заявява ТВ водещият:

„Това се случва на всички. Ние живеем в такава държава. Нали излязоха с едно изявление – между 3 и 5 процента хващат такива, които са обрали…Представете си каква полиция имаме, каква съдебна система. Пет процента от тези, които са обрали, ги хващат. И какво трябва да направиш? Спиш си, да не дава Господ, и виждаш, че двама са влезли да обират. И какво ще му кажеш на крадеца – моля те, напусни! Моля те, тук съм аз и детето ми. Моля те, махни се оттук! Трябва да го гръмнеш веднага, бе!“.

След като от публиката напомнят, че според българския закон, никой от нас няма право да застреля крадец в дома си, Трифонов отвръща:

„Ми тогава да те утрепат и теб и детето ти ли? Ще гледаш като зрител ли? Какво значи нямам право? Имаш право! Има първи закон – важен е животът ти и животът на твоите близки. След това е другият закон. Това ли ще спазваш – закона? Ще гледаш детето ти и другите ти близки…Как може да ми говорите така? Какъв закон?! Над закона първо е моралът! Законът ли е по-важен от живота на твоето дете, от живота на жена ти и от твоя живот? Направете си закон, както е в Америка – влезе ли ти в къщата – гърмиш“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *