Радан Кънев с тежки обиди към Патриотите. Нарече ги…

Десният политик Радан Кънев отправи тежки обиди по адрес на Обединените патриоти. Според бившия лидер на ДСБ, формацията на НФСБ, ВМРО и Атака са нищо повече от „кретени“.

В личния си Фейсбук профил Кънев коментира последния скандал в „малката коалиция“, състоял се между лидерите на НФСБ и Атака Валери Симеонов и Волен Сидеров. Както е известно, двамата си отправиха обиди и обвинения, а Сидеров дори обвини Симеонов, че клати правителството.

Предлагаме ви цялата позиция на Радан Кънев, която той публикува в своя Фейсбук:

1) На първо място, шоуто на Волен и Валери свидетелства, че няма как конюнктурни коалиции да бъдат пълноценни участници във властта. При липса на единни органи, лидерство, модел за единно водене на преговори и в крайна сметка – единна организаця, могат да се получат гласове, да се виси в опозиция, но не и да се управлява и да се налага политика.
Много добре ми е познато от РБ, просто е ясно за какво става дума. И няма значение, че твърде често Валери е прав, а Волен – както може да се очаква – изглежда да слугува на икономически и геополитически интереси. Всъщност и двамата (и тримата) са политически безпомощни, поради липсата на единна политическа сила зад гърба им.

2) На второ място, се потвърждава впечатлението, че ГЕРБ и Борисов са неспособни на конструктивно партньорство. Инстинктът да удушат най-близко стоящия не ги напуска и явно няма да ги напусне.

Помните ли изявленията колко по-лесно се работи с ОП, отколкото с РБ? Вече звучат смешно… Първо им бях виновен аз, после целият РБ, после Валери, скоро и останалите. А през цялото време, вече 4 години, реалният партньор е ДПС.
Отговорността за конструктивното партньорство е на силния партньор. А ГЕРБ нито искат, нито могат да я носят.

Това е положението. ГЕРБ ще управляват, и задушават партньор след партньор (официалните, ДПС си е почти ОК, почти…), докато не бъде изградена единна и организационно силна алтернатива.

Или по-лошо – антиевропейската линия на БСП ще се докопа до властта.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *