Проф. Константинов с шокиращо мрачна прогноза за България след 10 години

Анализаторът проф. Михаил Константинов даде повече от мрачна прогноза за България. Според професора, който често е прав в прогнозите си, след 10 години ние няма да можем да покриваме нуждите си от ток.

Проф. Константинов смята, че развитието на автомобилната промишленост ще наложи движението на електромобили и по българските пътища, което ще изправи държавата пред проблем. Вариантите за неговото решаване са два – да се внася ток от други страни или да се наблегне на други производства, обясни Константинов.

В тази връзка, продължи професорът, в случай, че оборудването на АЕЦ „Белене“ остане неизползвано, ще се наложи да бъде продадено за скрап.

„Не може да се компенсира необходимостта от ток. Така че да бъдат така добри тези, които са против АЕЦ, да кажат откъде ще осигурят ток. Още повече ТЕЦ-овете са пред закриване и това трябва да е ясно. Ние трябваше отдавна да сме ги закрили, но правим някакви врътки да ни ги оставят още 10-тина години. След 10 г. ще има 3-4-кратно нарастване на нуждите от ток заради електричките и ще изчезнат ТЕЦ-овете. Ако някой може да ми отговори на този въпрос, да го направи.“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *