Проф. Георги Рачев разкри какво ще бъде времето през август

Дъждовното и хладно време през юли продължава да проваля почивките на много българи. Вместо да се радваме на лятото, все по-често сме принудени да вадим чадърите от гардероба и да ги вдигаме над главите си. Но дали ще бъде същото и през месец август? Ето какво казва по въпроса известният климатолог проф. Георги Рачев.

Той предвижда хубаво време през август. Месецът ще стартира със слънце и сухо време. Докъм 8 август ще бъде предимно слънчево и топло. Още от сряда температурите ще се вдигнат.

Обикновено при такъв юни и юли, каквито имахме, август колкото и да се старае, няма да може да достигне 40 градуса, посочи той.

По думите му, през най-отпускарския месец не се очакват продължителни жеги. Жегите няма да бъдат като например през 2012 г., когато имахме по 10-15 дни температури, достигащи дори в София до 35 градуса. Пак ще има температури в порядъка до 35 градуса, но те ще бъдат доста по-кратки. Такива горещи африкански вълни поне засега не се очакват, прогнозира климатологът.

Тенденцията е август месец да бъде с нормални температури и с повече валежи в Западна България за сметка на Източна България, каза още проф. Георги Рачев.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *