Още през 1953 година Ванга е предрекла, че златно съкровище се крие под разкопките край Благоевград

Баба Стойна Ангелова Славова, на 85 години, от селото Покровник край Благоевград, е една от първите, открили древното селище Скаптопара, за чиято защита сега жителите на града протестират.

Без каквото и да е знание за вероятност от археологически находки, един ден  Стойна изровила с плуга на трактора няколко керемидени парчета и големи бели лъскави камъни. Това се случило преди доста години, когато жената била още млада. Тя и нейните приятелки се зачудили на това колко чисти и красиви били тези открития. Решили, че са от мрамор, но тъй като по тях нямало хоросан или други материали, дори не си и помислили, че може да са част от древна постройка. Намерените керемиди също не им се сторили съмнителни, въпреки че в този край нямало къщи, а пък самата местност била покрита с необработваема земя.

Сега 85-годишната жена разказва, че от тези камъни, били някога част от селището Скаптопара, през 1953 била построена дига на река Струма, а заради пророчеството на баба Ванга  мъжете търсели там злато.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *