Невероятно! Вижте колко ХИЛЯДИ ЛЕВА заплата взима един тираджия!

Шуменска фирма набира международни шофьори в Пазарджик.

Заплатата, която се предлага, е между 3500 и 4500 евро, което прави почти между 7 и 9 хиляди лева месечно. Дестинациите са  в Централна Европа – Германия, Франция, Испания, Италия, Белгия, Австрия.

От кандидатите се изисква да имат свидетелство за управление кат. С+Е и опит в оформяне на документи за международен транспорт (CMR), както и карта за дигитален тахограф. Месечното възнаграждение се формира по бонусна система на база пропътувани километри.  Не липсва и т. нар клас – шофьорите ще получават допълнително по 30 евро месечно за всяка година стаж зад волана, съобщава Марица.

Справка в сайтовете, предлагащи работа, показва,че това не е единствената фирма, която търси тираджии. В момента над 15 фирми от София и Пловдив набират международни шофьори от пазара на труда в Пазарджик. Недостигът на кадри съвсем естествено води и до атрактивни възнаграждения, за да могат да се привлекат мераклии. Заплати от порядъка на 3500 – 4500 евро ясно показват,че кризата в бранша се задълбочава, въпреки, че доста пазарджиклии се препитават с този занаят. Мнозина от шофьорите признават, че това е трудна професия, която практикуват най-вече заради високите заплати.

Животът на колела не е е лесен. И докато превозвачите се оплакват, че е трудно да се намерят добри кадри, шофьорите се оглеждат за добри оферти. Такива са правилата на пазара.

Източник: dunavmost

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *