На кого е завещал парите си дядо Добри?

Светецът от Байлово дядо Добри почина на 103-годишна възраст. Той бе познат като един от най-добрите българи. През живота си дядо Добри живееше без каквито и да е материални облаги, дарявайки всеки свой лев за Църквата.

Стана ясно, че дядо Добри е завещал парите си на своята дъщеря Богдана. Той е направил завещанието си още преди 10 години.

„Всички парични средства, които ще притежавам към моята смърт и които към настоящия момент са вложени в банковата ми сметка, завещавам на дъщеря ми Богдана, като средствата съм събирал лично чрез доброволни дарения на миряните и същите следва да се използват за възстановяване дейността на манастира, находящ се в село Елешница, община Елин Пелин, с цел същият да стане действащ манастир“, записва дословно в документа най-големият дарител на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ със своите 37 500 лева.

При невъзможност средствата да се използват за Елешнишката обител, допълва дядо Добри, парите „да бъдат използвани за всяка друга дейност, свързана с развитието и утвърждаването на християнството в страната, като преценката оставям на Богдана“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *